Stadion on tehty toimintaa varten. Myös ihmiset, jotka ovat tulleet katsomaan, haluavat nauttia tekemisen meiningistä. OLYMPUS DIGITAL CAMERASiksi stadionia kutsuttiinkin aikoinaan monitoimiareenaksi ja sen käyttöalueiksi mainostettin niin pikkujouluja kuin lastenpäiviä ja kesäjuhliakin. Kuitenkin pääasiallinen toiminta varsinkin nurmikentällä rakentui luonnollisesti urheilun ja nimenomaan jalkapallon varaan.

Monet järjestöt ja urheiluseurat, joita Suomi on perinteisesti aina ollut pullollaan, ottivat nopeasti stadionin omakseen, perustivat sinne toimistojaan ja niin stadionista tulikin jotain jota voinemme ehkä jälkikäteen kutsua urheilun Kaapelitehtaaksi.

Stadionin kalenteri oli täyteen bookattu, ja tapahtumia riitti lähes joka päivälle vuosi vuoden jälkeen aina keväästä pitkälle syksyyn, jättäen tilaa Suomen lumiselle talvelle ja hiihtoharrastuksellekin.

Vuonna 2001 aikuisten pääsylippu Veikkausliigan otteluihin maksoi 55-85 markkaa (9.25 – 14.29 eur). Lapset pääsivät seuraamaan urheilua ostamalla 25 markan (4.20 euron) arvoisen lipun. Vuosi alkoi FC Jokerit – Tampere -ottelulla 22. huhtikuuta klo 18.30. Kevät jatkui urheilutapahtumien ohella mm. nuorisotyötä tukevalla Young Aid -konsertilla. Nimimerkki Nelly Bird kyselikin tuolloin eräällä keskustelupalstalla huolissaan “pALjOn nE LipUt OikEe mAxAa?”. Vuosi jatkui kansainvälisissä merkeissä, kun maailmankuulu Sting vieraili stadionilla (liput alk 245 markkaa, eli 41.20 euroa) kesäkuussa ja elokuussa olikin jo Suomi-Belgia ja syyskuussa Suomi-Kreikka maaotteluiden vuoro. Seuraavana vuonna Suomi kohtasi Irlannin maajoukkueen Finnair Stadiumilla.

Stadionin sponsorointitoiminta sai uutta vauhtia vuonna 2003, kun kesällä juhannuksen korvilla ruohokenttä muuttui Atrian sponsoroiman pallogrillauksen Suomen mestaruuskilpailun areenaksi. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy, ja varmaankin makkaraa ja lihaa riitti kaikille syötäväksi.

Vuonna 2005 Suomi ja Viro ottelivat kentällä harjoitusmaaottelussa ja samana vuonna ruohokentälle ryntäsivät myös pesäpallon pelaajat. Kokonaista kymmenen kaupunkia ottelivat Superpesis-matseissa kesän aikana.

Vaikka suurin osa stadionin tapahtumista oli vakiojoukkueiden pelejä, mukaan mahtui siis monenlaista tapahtumaa ja konserttejakin. Kymmenen vuoden kausi olikin siten tapahtumarikas ja merkittävä kulttuuritekijä Helsingin historiassa. Vuosina 2005-2008 Finnair Stadiumilla järjestettiin myös amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan loppuottelu.

Kenttä onkin kokenut kaikenlaista 10 vuoden aikana ja ansainnut paikkansa osana Töölön urheilukompleksia. Se on ollut tapahtumissaan avoin ja tukenut niin nuorisotyötä kuin eri urheilulajejakin Suomen ja Euroopan laajuisesti.