Ehkäpä entinen Finnair Stadium jää historiaan rakkaana lapsena, jolla on monta nimeä ja kauniit sen reunoja koristavat koukerot. Toisaalta stadionista tullee muistomerkki yksityisen omistusrakenteen jalkautumiselle lopullisesti urheilumaailmaan. Stadionin taustahahmoista muodostuu varmasti myös ikoneita urheiluhistoriaan, ja monet nuoret ensimmäiset kilpailukokemuksensa stadionilla saaneet riuskat miehet noussevat korkealle maailman otteiluden puitteissa.

Aikoinaan lähes kymmenisen vuotta sitten, Finnair Stadium sai kunnian luoda puitteet niin R.E.M:n kuin maailman kuulun Tina Turnerinkin konserteille. Jatkossa Finnairin valtakauden jälkeen voinee olettaa tämän kulttuuripanoksen vain saavan uutta tuulta alleen. Ei liene syytä vaipua epätoivoon ja sortua ajattelemaan että sponsorin ja nimen vaihtaminen mitenkään vaikuttaisi näihin ponnisteluihin, menneiden hankkeiden arvostukseen tai tulevaisuuten ainakaan siltä osin miten vastaanottavainen, kiinnostunut ja suopuisa on kansainväliset viihde-, kulttuuri- ja urheilumarkkinat.

StadionitFinnair Stadium tulee pysymään tiukasti urhean Olympiatornin kupeessa, kumartamatta kumpaankaan suuntaan se luo puitteet idän ja lännen yhteistoiminnalle Töölönlahden perällä paikasta josta karhea keskuspuisto saa alkunsa.

Sellaisenaan yhden sponsorin brändin alaisuuteen omistettu kausi varmasti on jo jäänyt ihmisten mieliin ja kuvalbumeihin. Tärkeänä vaikutteena Suomen urheiluhistoriaan ja kultuurielämään, Finnair Stadium voi luvalla siirtyä muistelmien joukkoon, kun perintö on sujuvasti siirtynyt uuden sponsorin alaisuuteen. Mikään ei kuitenkaan voi ottaa pois sitä kaikkea mitä Finnair Stadium aikoinaan omalla kaudellaan sai aikaan. Se on ikuisesti pysyvää ihmisten mielissä ja Töölön historiassa.

Stadionin kesäkausi venyy varhaisesta keväästä aina loppusyksyyn, ja talven kylminä ja lumisina viikkoina stadionin oheistilat tarjoavat puitteet hallinnolliselle toiminnalle, ravintoloille, kulttuurille ja jopa kuntosalille. Näin Finnair Stadium rakensi paikkansa ikäänkuin Töölön Tennispalatsina, viihdekompleksina, jossa varsinaisen katsomon ympärille ja juureen vakiintui ihmisten arkipäivää tukevia palveluita, museoita, ravintoloita ja hulppeat oleskeluun tai neuvotteluihin sopivat kahvilat.

Finnair Stadiumin vahva ja merkityksiä täynnä olevan historian jatkoksi uuuden sponsorin onkin hyvä rakentaa tulevaisuutta. Painolasti tuo mukanaan villejä ja hienoja kehitysnäkymiä, tarjoaa mahdollisuuksia, mutta esittänee myös vaatimuksia ja odotuksia. Uuden sponsorikauden alkamisen onnistumiselle tärkeää on, että vanhan kauden piirteiden yksityiskohdat ja suuret linjat tehdään tiettäväksi sekä suurelle yleisölle, että uuden sponsorin edustajille.