Kentän reunalle rakennetun katsomon jalkaan muodostuu luontevasti erilaisia tukitoimintoja palvelevia tiloja. Tilaan mahtuu niin toimistoa, ravintolaa kuin erilaisia konsultointipalveluita tarjoavia yhtiöitä. Urheilua varten omistettujen rakennelmien voikin odottaa tuovan paikalliselle väestölle urheilun riemun ja kilpailun tervehdyttävän mielen lisäksi myös esim. kuntosalipalveluita.640px-Finnair_Stadium_Helsinki Näin uusi Finnair Stadium, joka nykyään kulkee siis toisen mm. puhelinpalveluita tarjoavan yhtiön nimellä, tarjoaa paljon sitä kaikkea mitä vanha stadion ei kyennyt tarjoamaan tilojensa puolesta. Uusi stadion toimiikin siis hyvin yhteen vanhan stadionin, Töölön kisahallin ja jäähallin kaverina. Kaikki hallit yhdessä täyttävät lähes kokonaan Helsingin länsi- ja itäpuolien väliin jäävän välitilan. Vihreä ja edelleen urheiluun kannustava keskuspuisto rakentuu tuolta alueelta ja kurottuu ylös korkealle pohjoiseen. Näin urheilukeskus samalla symboloi kahden puoliskon toisiinsa liittävää siltaa, toimii jopa jonkilaisena rauhan monumenttina, onhan urheiluhenkisyys ja sen sosiaalipoliittinen painottaminen vahvasti ollut Suomen rauhanajan projekti ja pysynyt rauhaa rakentavien miesten ja naisten mielissä.

Suuren kokonsa ja oheispalveluidensa vuoksi ja niiden ansiosta uusi uljas stadion palvelee myös muita yhteiskunnan osa-alueita, tarjoamalla puitteet esim. konserttien ja muiden yleisötapahtumisen järjestämiselle. Vanha stadion onkin tunnettu monista ulkoilmakonserteistaan ja hyväntekeväisyystapahtumistaan. Ruohokenttä ei erottele tai tuomitse käyttötarkoituksen perusteella, vaan tarjoaa karhean pintansa tarkoitukseen kuin tarkoitukseen, jossa suuren joukon ihmisiä voi odottaa kokoontuvan ja kohdistavan yhteisen huomionsa valittuun keskipisteeseen. Tällaista ryhmäkeskittymistä ja omistautumista suomalainenkin asukasjoukko rakastaa, ja onhan se ympäri maailman suosittu sosiaalista koheesiota vahvistava ja tukeva toiminnan muoto. Joissain maissa toki tällainen ovaalin muotoisen kentän reunustalle asettuminen on saanut vähemmän huomiota kuin toisissa.

Moderni, ja kuten merkille pantu, hieman feministinenkin stadion tarjoaa hulppeat puitteet myös alueen liiketoiminnolle. Pienet ja suuret lähitienoon yritykset ovatkin sankoin joukoin löytäneet stadionin tarjoamat nevottelutilat ja makoisat ravintolapalvelut. TIlavalinnan hyvä erityinen ominaisuus on äärimmäinen skaalautuvuus. Jos kokouksen osallistujamäärä sattuisi yllättäen kasvamaan yleisötapahtuman mittasuhteisiin, pystyy stadion paremmin ehkä kuin mikään muu toimistohotelli palvelemaan tilanteita joissa neuvotteluhuoneesta siirrytään suoraan nurmikentälle.

Kansa rakastaa uutta stadionia sen upeinen mahdollisuuksien ja ominaisuuksien vuoksi. Vanhan stadionin kyljessä se pääsee arvoonsa ja nostaa historian aivan uudelle jalustalle.